Logotype
-Affärskoncept-  -Organisation-  -Produkter-  -Personal-  -Kontakt-  -Distribution-  -Nyheter-

Pressmeddelande 2006-11-29  


25 år och större och mindre än någonsin

(kort, ca 30 ord)

25-årsjubileumsfirande Artilux, med 5 anställda i Anderstorp och ca 170 anställda och 4 miljoner lampor tillverkade i det delägda bolaget UAB Artilux Baltija i Litauen, är både större och mindre än någonsin.

(lång ca 300 ord)

Artilux AB, som grundades 1981 i Anderstorp och tillverkar hembelysning åt kunder som kan köpa stora volymer, är nu större än någonsin. Samtidigt har det ursprungliga bolaget i Anderstorp krympt till ett kontor med 5 anställda med ansvar för försäljning i Norden och produktutveckling. Tillväxten har skett genom det hälftenägda Litauiska bolaget UAB Artilux Baltija. Detta bolag grundades år 2002 och dit har all produktion överförts, liksom försäljningen till Europa utom Norden. Sedan tillverkningen flyttade har tillväxten tagit fart och i år beräknas de ca 170 anställda tillverka över 4 miljoner lampor.

"I nära samarbete med vår största kund, IKEA, har vi skapat ett framgångsrikt koncept. Med hjälp av ett nätverk runt Östersjön har vi åstadkommit ett koncept som ger internationellt konkurrenskraftiga priser" berättar bolagets vd Torbjörn Hurtig och fortsätter: "idag sker nästan all tillverkning av hembelysning för volymsegmentet i Kina. Med hjälp av effektiv volym- specialiserad produktion i Litauen och vår långa erfarenhet av produktionseffektiva konstruktionslösningar och en skandinavisk design har vi under de senaste åren åstadkommit en rejäl tillväxt.". En del av tillväxten kommer direkt från samarbetet med Frilight, som även de nu har en stor del av sin tillverkning förlagd till UAB Artilux Baltija. Frilight är också med som delägare i det nystartade dotterbolaget för formsprutning, Frilux UAB. Den beräknade volymen på över 4 miljoner sålda lampor kommer att bli ett stort rekord i bolagets 25-åriga historik.

Företagets jubileum firades i september med att bolagets viktigaste kunder och samarbetspartners bjöds in till en visning av produktionsanläggningen i Litauen samt diverse festligheter.

Artilux AB är ett familjeägt företag som idag drivs av andra generationens familjemedlemmar. Bolagsgruppen Artilux har ca 180 anställda.


Vill du veta mer?
kontakta:

Marknadschef:
Jörgen Hurtig tel 0371-588754 Epost: jorgen.hurtig@artilux.se

Styrelseordförande/Pressansvarig: Tomas Hurtig tel 0322-637706 GSM 0703-927295 Epost: tomas.hurtig@telia.com